Aanbod

Workshop: “Zonder stress met succes naar het assessment”

Waarom deze training?

Steeds vaker kiezen werkgevers bij het selecteren van geschikte medewerkers voor het inzetten van assessments. Dat kan zijn bij het werven van nieuwe medewerkers of bij het invullen van nieuwe rollen en functies na een reorganisatie. De kandidaten zien hier vaak tegenop en maken zich zorgen over wat ze kunnen verwachten. Dit kan ertoe leiden dat ze minder goed tot hun recht komen tijdens het assessment, met teleurstelling bij zowel de kandidaat als de opdrachtgever tot gevolg. 

Onze ervaring is dat onnodige stress kan worden voorkomen doordat ze voorafgaand aan het assessment worden geïnformeerd over wat een assessment inhoudt en hoe zij zich hierop kunnen voorbereiden. Zowel werkgever als werknemer hebben er belang bij dat de meting goed tot zijn recht komt.

Het Twents Instituut voor Toegepaste Psychologie is 30 jaar expert op het gebied van assessments en heeft daarom de training ontwikkeld “Hoe bereid ik mij voor op het assessment?” Hoe maak ik een succes van mijn assessment?

Inhoud van het programma

  1. Welk type assessments worden uitgevoerd?

  2. Welke onderdelen komen aan bod?

  3. Hoe gaat zo’n rollenspel?

  4. Wat voor soort vragen komen in het interview aan de orde?

  5. Hoe kun je je voorbereiden?

  6. Hoe blijf je rustig en gefocust voorafgaand aan en tijdens het assessment?

Doel van de workshop

Kandidaten voorbereiden op wat een assessment inhoudt en hoe zij zich hierop kunnen voorbereiden, zodat zij zich optimaal kunnen inzetten, geen onnodige stress ervaren en optimaal tot hun recht komen.

Doelgroep

Kandidaten die in hun sollicitatieprocedure een assessment zullen ondergaan en die daar vragen over hebben, werknemers die zich oriënteren op een nieuwe baan en nog niet eerder een assessment hebben meegemaakt, werknemers die een teleurstellende ervaring hebben meegemaakt met een eerder assessment, studenten in hun laatste studiejaar en afgestudeerden.

Nazorg

Behalve voorlichting over het hoe en wat van een assessment, is nazorg eveneens van belang. Hoe ga je als kandidaat om met een afwijzing? Hoe kun je het assessment gebruiken om je zelfkennis te vergroten? Wat kan ik leren van deze ervaring en de volgende keer beter tot mijn recht komen?

De workshop wordt gegeven door twee psychologen en een trainingsacteur.

Wanneer:       Donderdag 12 oktober 2017 van 19.00 - 22.00 uur

Waar:              Laaressingel 20 Enschede

Kosten:           € 125,-- per persoon

Aanmelden:    Via info@titp.nl o.v.v.  Workshop Assessment

Aantal deelnemers minimaal 6, maximaal 12

Hermine Vlutters

Willy Weenk

Yvon van Leeuwen